kajakkpadling

Tilbakemelding fra Olav M. Hausberg

Heisann og takk for kjempefint kurs Anders!
Vil med ein gang meddele at kajakken er ferdig (-lasteluker), og har vore flittig brukt i heile sommer. Dette resulterer i at eg vil kvi meg med å setje min bedre bakdel ned i ein glassfiberkajakk i ettertid.
Finish og malerarbeid tok meg litt over ei veke. Men når dette var ferdig satte eg meg i kajakken og padlet 17 km. I eit strekk. Kajakken passet perfekt, det var som du sa ein hand-sydd kajakk som passer til min kropp og ingen annens. Turen vart padlet utan spruttrekk, men det var stille vær og eg tok sjansen. Men det kom uventa regnvær som nær hadde fylt kajakken med vann. Så neste dag var eg i full gang med å sy spruttrekk og sjøsokk. Rett skal vere rett, eg fekk god assistanse frå min mor som er i faget. Sjøsokken vart kjempebra, genial ide. Men spruttrekket må eg sy litt ut neste sommer. Det passet perfekt når det var tørt, men når det vart vått ble det i trangeste laget å få på. Eg gjekk til innkjøp av tau med diameter 1 cm. til å ha rundt mannhulsringen. Dette fungerer bra.
Eg fyller sjøsokken med alle vitale ting og går til sjøen, for deretter å laste i kajakken. Til slutt legger eg i sjøsokken. ”supert”.
Eg har padlet mange kajakker, spesielt de to siste årene då eg har vore medlem av BSI i Bergen, men ingen kan måle seg mot dei opplevelsane eg har hatt i sommer. Til slutt vart eg så trygg på min farkost at eg tok ut på turer i vær då eg ikkje har drømt om å padle tidligere. Eg veit at dette ikkje er bra for sikkerheta, men eg følte eg hadde så bra kontakt med sjøen at eg berre måtte prøve i litt røfft vær. Eg vart våt, men eg gjekk aldri rundt. Men på ein annan side er eg blitt mykje tryggare på meg sjølve. Eg prøvde glassfiberkajakken ein kveld, men etter å ha vorte kasta rundt som ein kasteball retunerte eg med visshet om at seildukskajakk er ein mykje tryggare og bedre kajakk. Håper dei andre på kurset og er like fornøgd som baidarka gjengen.

Med helsing Olav M Hausberg

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.