Tilbakemelding fra Jarle Olaussen

Jarle Olaussen er hjelpepleier og bor på Sømna. Han har padlet en del, og bygget en baidarka på kurs i Brønnøysund i 2003. Han skrev:
Den 19 september 2003 foregikk jomfruturen med min selvbygde seildukskajakk, Jeg ble veldig gledelig overrasket. Den stod til alle mine forventninger og mere til. Det som overasket meg mest var at den var så nøytral for sidevind, den gikk ikke så mye opp mot sidevind som min glassfiberkajakk. Her er det ikke nødvendig med ror.  Den var meget lett å padle og farten overrasket meg. Jeg hadde med meg en GPS og holdt lett marsjfart på 4.5 knop. Når jeg tok i det jeg maktet klarte jeg 6 knop.  Sidestabiliteten er meget god og jeg kan kantre den veldig mye for den vil rundt. Jeg polstret bak på cockpitkanten med liggeunderlag etter prøveturen så det ble bedre for ryggen. Jeg har 2 liggeunderlag å sitte på. Sjøsokken var bare fantastisk. Den er en genuin oppfinnelse. Både når det gjelder sikkerhet og praktisk når jeg skal frakte ting som jeg vil ha i kajakken.
Jarles kajakk

Seildukskajakken har blitt  mitt førstevalg når jeg skal ut å padle. Nå blir glassfiberen lagt på hylla. Jeg takker for meget trivelige og arbeidsomme dager som jeg vil huske med glede. Sluttresultatet er jeg storfornøyd med.

Beste kajakkhilsen
Jarle Olaussen 

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.