Lek i vannet

Tilbakemeldinger fra en padleglad familie

Familien Mesøy fra Bekkestua/Arendal har gjennom årene deltatt på flere kurs hos kajakkspesialisten og skriver:

Hei!
Jeg heter Tor og bygde min første kajakk på kurs hos Anders i 2002.  Jeg ante ikke hva jeg gikk til – hadde knapt vært i en kajakk noen gang og hadde aldri bygget noe så avansert.  Men det tok ikke lang tid før jeg ble bitt av basillen.  Siden er det blitt tre kajakker til – av ulike typer og størrelser.  Det er en stor glede å bygge, men minst like gøy å padle langs norskekysten – enten det er med venner eller med familien.  Noe av det som er spesielt med en kajakk er jo at den er så stille.  Dermed er det lett å komme nær inpå fugler og dyr.  Bildet jeg har lagt ved er fra en tur på Oslofjorden hvor jeg fikk nærkontakt med en hvalross som hadde forvillet seg inn i området ved Langåra.
Tor Mesøy møter valross i Oslofjorden
Kajakken på bildet er en baidarka – den første jeg bygget.  Den har vist seg å være robust, og med minimalt vedlikehold har den vært en god langturskajakk gjennom fire sesonger.  Den er lett å pakke med telt, sovepose, kokekar, mat og klær.  Da kan jeg enkelt dra på ukestur med lit etterforsyning på veien.  Vi har for eksempel padlet strekkene Oslo-Risør, Risør-Mandal og Lysebotn-Stavanger-Haugesund med denne farkosten.    Den har bestått prøven – også i storm og bølgehøyde på 2-3 meter!  Kan anbefales J.

Erik (18) skriver:
Anders, jeg fikk lyst til å dele noen tanker og to bilder fra en tur jeg tok med familien min sommeren 2005.  Bildet med de to baidarkaene ved fyret er tatt utenfor Kristiansand.  (Jeg tror det er Grønningen fyr).
Langtur Fie - Mandal
Jeg padler den røde enkeltbaidarkaen mens søstra mi og faren min padler sammen i den blå dobbeltbaidarkaen. Noe av det jeg synes er bra ved å være på kajakktur er de stille kveldene i teltet hvor vi kan sitte på en øde holmetopp og kikke utover skjærgården til horisonten og lytte til måker og tjeld som koser seg i kveldssola. 
Erik Mesøy på tur

Hei!
Jeg heter Susanne og jeg fikk muligheten til å være med på kurs hos Anders og bygge min første kajakk da jeg var 13 år.  Jeg var litt usikker når det gjalt å melde meg på, for jeg er ikke akkurat den aller beste i sløyd.  Men både faren min og farfaren min hadde bygd egen kajakk og jeg hadde hørt mye bra om kurset til Anders – så jeg tok sjansen. 
Det ble kjemepegøy!  Lange dager og mye jobbing, men der var god stemning på kurset og det var lett å få hjelp når jeg hadde spørsmål.  Jeg var stolt og fornøyd da jeg på slutten av uka kunne reise hjem med egen kajakk.  Det tok ikke mange dagene før jeg hadde den på vannet.  Bildet jeg har lagt ved ble tatt på jomfruturen.  Det er artig å ha ’skreddersydd’ kajakk som passer akkurat til meg.  Jeg valgte å lage en østgrønlandskajakk, og den er veldig lett å manøvrere og enkel å rulle i.  Den oppfører seg også bra i høy vind, siden vindfanget over vannet er så lite.  Jeg er glad for at jeg tok sjansen på å bygge selv.
Tor og Susanne Mesøy i sine nybygde kajakker

Harald (72) skriver:
Anders, jeg har lagt ved et bilde fra byggekurset hvor jeg bygget baidarka.  Det var fantastisk morsomt å være med på kurs.
Harald Mesøy bygger
Det har åpnet opp en ny verden for meg nå som jeg er pensjonert.  Å kunne dra på tur med venner og familie og utforske skjærgård, vann og elver er bare storslått.  Etter at jeg fikk kajakken på vannet har jeg øvet mye sikkerhet og litt akrobatikk.  Klarte akkurat å få eskimorullen på plass før jeg fylte 70!  Nå er den milepælen passert, men padling fortsetter å gi utmerket trim. 
Noe av det som har overrasket meg etter at jeg kom igang er at det går an å drive kajakksport hele året – uten å bli kald.  I desember 2005 dro jeg på overnattingstur med to stykker – vi hadde snø deler av tiden.  Andre ganger opplevde vi strålende solskinn og 10 minusgrader.  Men i kajakken sitter man lunt og godt uansett forhold.  Helt spesielt å være utpå fjorden når den ellers er ganske tom for båter.
Til sommeren skal jeg tilbake til barndomstraktene og padle Helgelandskysten fra Brønnøysund til Ørnes sammen med min sønn og min svigerdatter.  Det blir omlag en tidagers tur – med besøk på øyer og holmer utenom leden.  Gleder meg vilt!

Harald

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.