Tilbakemelding fra Dan Steinbakk, Tromsø

Var og hentet kajakken i går! Den var over all forventning! :) En nydelig båt, og et nydelig håndtverk! Og årene! Den laminerte åra med initialene er noe av det vakreste jeg har sett! Det første som slo meg var "denne kan ikke brukes! Den mårammes inn og henges på veggen!"Idag var det tid for jomfruturen. Var litt skeptisk, da jeg er vant til Seabird expedition, men nybåten feide all skepsis til side! For en båt! Det var som å kle på seg en sko, som var formsydd til å passe meg. Total kontakt med båten; det føltes som om man var i ett med sjøen.. :

Helt ubeskrivelig! Og for en stabilitet! Jeg syntes faktisk den var mer stabil enn seabird'en, men det tror jeg kommer av at jeg har mye bedre kontakt med nybåten enn med seabirden. Den responderte på det minste vink, og hadde utrolig bra hastighet. Jeg opplevde at den dro litt til høyre, men fant ut at det var min padleteknikk som gjorde det. Uvant som jeg er med grønlandsåre, måtte jeg konsentrere meg for å padle rett. Men etter en liten stund var det også i boks!

Fikk litt vind og sidesjø i tillegg, men det kjentes ut som kajakken var skapt for slike forhold. Følte meg trygg hele tiden! Så kom turen til å teste rulleegenskapene. Med tanke på at jeg kun har greid rulla EN gang før (egentlig halve rulla, ikke en 360 grader, hvis du skjønner), og at det var i seabirden, var jeg en smule betenkt. Jeg tok først en Wet exit, for å forsikre meg om at jeg kom meg ut av kajakken hvis alt gikk til H#%vete.. Det gikk bra, selv om båten føltes trang når jeg tidligere "tok den på meg". Så var det rulla. La åra langs siden, og trykte brystet og ansiktet i dekket. Så bar det rundt. (Jeg bruke svømmebriller for å se hvor åra lå hen, da jeg ikke har padlet grønlandsåre før). Resten var bare ren magi! Jeg tror ikke jeg brukte en eneste "hoftevrikks"-muskel, det var bare å føre åra ut, legge seg bak på dekket, og vips, så var man oppe igjen! UFATTELIG LETTRULLET!! :D Det var faktisk min første "hele" rulle (360), og den satt på første forsøk! Jeg dro pusten, og tok like godt to ruller til, jeg! :D For en båt!

Da jeg kom på land, måtte jeg sette meg litt å bare se på båten. Nyte linjene og håndtverket. Som et kunstverk. Og det er det det er, Anders. Et kunstverk. Et bevis på tradisjoner, og en pålitelig person, med ferdigheter som vanlige folk bare kan drømme om som bygde dette kunstverket. Nå blir Seabird'n en reservebåt. Aldri mer glassfiber. Jeg har funnet min plass innenfor padling.

Tusen takk, Anders :)


Hei igjen Anders!

Var på Teknikkurs/havpadling på Senja i helga, og brukte sør-grønlandskajakken og grønlandsåra hele tiden der. Funket som bare det! Instruktøren sto faktisk på bakdekket mitt mens jeg tok støttetak! Ufattelig robust båt! Båten er nå prøvd ut i rimelig rotete sjø, med bølger, strøm og retursjø på en gang. Den oppførte seg eksemplarisk. Prøvde også selvredning, med grønlandsåra og stormåra som utriggere. Etter litt trening, funket det som bare fy! Helt utrolig! :D


Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.