Bernt Matre

Bernt Matre fra Skien bestilte kajakk hos Kajakkspesialisten i 2005. Den ble 5,70 m lang, 54 cm bred, og veide 19,4 kilo.

Bernt skrev 14. februar:

En liten tilbakemelding på kajakken, har fått prøvd den litt mer i helga. Vi tok oss en liten tur i Brevikstrømmen, padla litt i issørpe og mellom isflak isflak, var forsiktig pga duken, men det gikk bra. Det var riktignok veldig fine forhold, lite vind og sjø, men fikk jo likevel et inntrykk av kajakken. Jeg må si meg veldig fornøyd, den innfrir i høyeste grad mine forventninger.

Den er lettpadlet og lett å manøvrere, svinger greit når du legger den over på sida og går rett fram når du vil den skal det. Men det som overrasker meg mest er farten, jeg synes den er rask. Er ikke noen superpadler og hadde kanskje litt hjelp av forholdene, men en kjapp spurt og 8.2 knots på GPS synes jeg er kjempebra. Den sitter som et skudd. Det blir morro når jeg får prøvd den i litt mer sjø. Jeg gleder meg.

Bernt

På sensommeren 2006 skrev Bernt igjen:

Hei Anders Ferien er over og hvilken ferie. Topp vær og forhold, lå riktignok værfast pga vind en dag, men det gjorde ikke så mye. Vi hadde en flott uke med utgangspunkt Hvaler. Evy og jeg padlet sørover mot Stømstad og Grebbestad og tok turen om Kosterøyene på hjemveien.

Jeg må bare få gi deg tilbakemelding på kajakken. Den fungerte ypperlig hele turen og systemet med utskiftbar kjøl er jeg godt fornøyd med. Det er morro med en kajakk som vekker litt oppsikt, og ditt navn som kajakkbygger er tydeligvis kjent også i Sverige. Opplevde at svensker kom løpende over svabergene for å spørre hvor/hvem som hadde bygget kajakken. De hadde tydeligvis kjent den igjen på formen, og nikket anerkjennende når de fikk greie på at det var du som hadde bygd den. Kajakken syntes de var "jettefin".

Men litt tilbake til det praktiske, kajakken fungerte som nevnt aldeles utmerket. Han er litt trang å pakke for en som er vant til glassfiberkajakk med mer rom, men etterhvert fikk jeg god dreis på det. Har også fått bekreftet at en ikke bør være overdrevent forsiktig med seilduken, den tåler mer enn en skulle tru når en går på "grunn". Og som vi har snakket om tidligere, seildukskajakken oppleves og føles spesiell. Måten den glir mykt i sjøen på virker enda mer avstressende på meg enn en vanlig kajakk. Vestgrønnlandskajakken viste seg å være en topp langturskajakk. Takk til deg som på denne måten tar vare på gamle byggetradisjoner.

Sender over et bilde av kajakken og en stolt eier.

Snakkes, Bernt

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.