Rullekajakk presentasjon

Rullekajakk

Du hørte riktig…..RULLEKAJAKK! Normalt er eskimorulle en teknikk som brukes når ting går galt. Er det noen vits i å ha en kajakk for når ting går galt da? Stadig flere padlere syns det er morsomt å dyrke Grønlendernes eldgamle rulleteknikker som en egen sport, eller om en vil, en egen kunstart! Har du en eller flere kajakker fa før til å padle med, og har veldig lyst til å bygge, kan det derfor være ett morsomt alternativ med en rullekajakk.

Rullekajakken som bygges her har blitt til som resultat av ide utveksling med mange flinke kajakkpadlere, kombinert med praktiske tests av modeller og full størrelse kajakker. Den har vært underveis ett par år, og nå er resultatet så bra at det er på tide å tilby kurs i bygging av slike typer.

Rullekajakken er egentlig ikke en grønlandskajakk, men den ligner. Den er bygget med originale grønlandske byggemetoder, men designet er alt annet enn tradisjonelt.
Rullekajakk på stranden
De viktige designelementer i forhold til gode rulleegenskaper er først og fremst at den er liten – kort og smal. Dette justeres naturligvis i forhold til brukeren. Den har mye spring, og en skrogform som bidrar til å få den rundt. Sittestilling og polstring er viktig. Vi gjør ett stort nummer ut av at både sittekomforten og ”liggekomforten” blir maksimalt god, og at polstringen gir god passform, hvormed det oppnås god kontroll.

Rullekajakken kan selvsagt også brukes til å padle tur med. Min personlige rullekajakk, som jeg har brukt flere sesonger, har jeg blitt riktig glad i å padle. Det er ikke en kajakk å ta med på tur på storhavet, men til dagsture i noenlunde skjermet farvann fungerer den helt ypperlig..
Polstret til maksimum kontroll

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.