King Island presentasjon.

King Island-kajakk

Midt i Beringstredet, utfor Nome i Alaska, ligger en forblåst liten øy som kalles King Island. Idag er øya forlatt, men for bare 70 år siden levde et lite samfunn av inuitter her. De hadde en særpreget kultur med en egen kajakktype.
King Island baug
Kajakkene deres ble primært brukt til transport og fangst av sel og hvalross, i noe av det mest ekstreme vær som finnes i verden. Kajakkene er korte for å sikre god manøvrerbarhet i uvær og surf, men har likevel god marsjfart. De aksellererer også fort.
Dette er en god kajakk for uværspadling og surfing. Bagasjekapasiteten er også stor, noe som gjør denne kajakktypen godt egnet til turpadling for den som ikke primært er opptatt av høy toppfart.
King Island detalj

Ståle Beinset Fra Arendal skriver etter ett byggekurs, der han bygget King Island kajakk:

Hei Anders. Jeg ønsker jo å komme tilbake neste sommer for å bygge en kajakk til, å være hos deg og bygge er sommerens høydepunkt!

Kajakken er svært sjødyktig. Jeg har hatt den ute 2 dager i GROV sjø: 2 til 4 meter bølger (og mer!) Jeg følte meg komfortabel i denne båten, i situasjoner jeg aldri har turt å oppsøke tidligere. 3 padle kompiser ble ganske stumme faktisk. Jeg sitter ganske løst i kajakken, det skal jeg fikse. Jeg vil montere 2 knestøtter. Slagordet for King Island Kaiakken bør kanskje være: "Er du lei av å vente på padle kompisen? bygg deg en King Island kaiakk." Den er jo ikke så rask som gjennomsnits kaiakken men det er ikke så mye som mangler. For å holde følge med dei andre, får jeg jo dessuten mere trening enn kompisene mine! Den er rask når jeg padler unna i litt bølger. Kajakken har så fine linjer att den bør betraktes fra utsiden. Men å sitte i cocpiten og se den nydelige klokke formen på fordekket er det jeg liker aller best. Kajakken har så fine linjer att jeg gleder meg til å vise den frem for deg.

Med hilsen Ståle Beinset


King Island på vannet

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.