Brooks in action!

Brooks Greenland Paddling Gear

Etter tips fra ivrige Nordnorske havpadlere, har vi i 2004 blitt forhandler av Brooks Greenland Paddling Gear. Brooks er en familiebedrift som holder til i Vancouver, Canada. De har produsert padleutstyr i over 30 år og er ledende på det amerikanske markedet. De var tidlig ute med en egen serie de kalte Greenland Gear.
Denne serien av grønlandsk padleutstyr innbefatter tuilik, som uttales duilik, den tradisjonelle grønlandske padlejakken med innebygget spruttrekk, akuilisaq, som er separat spruttrekk, kamiker – padlestøvler, samt padlevotter til tuiliken.

Tuilik

Den store nyheten er vel tuiliken. Dette er et utrolig velegnet klesplagg for kalde padledager, for rulletrening og lek med kajakken. Med tuilik er det sommer hele året, var det en som sa; og det stemmer!
Det geniale ligger at dette er en helt vanntett jakke som er myk og behagelig å ha på i tillegg til at den isolerer godt. Med hetten på trenger intet vann inn til hodet og man kan velte og rulle, om og om igjen, uten å bli kald eller våt eller på annen måte.
Jakke og spruttrekk er altså kombinert, noe som gjør at man ikke blir så svett på kroppen som med vanlige padlejakker. Når man er på land, rekker tuiliken ned over knærne og du holder deg god og varm selv i kaldt vindvær. I utlandet brukes tuiliken ofte uten vest. Det påstås at det er tilstrekkelig oppdrift i plagget til å holde en person flytende like bra som en padlevest. Dette frarådes da vi mener man alltid bør bruke vest i forbindelse med padling (se også testen nedenfor).
Brooks tar seg godt ut på land også!

Tuilik-test

Jeg har ved flere anledninger vært ute og svømt med dette utstyret i løpet av 2006. Påstanden om gode flyteegenskaper er delvis riktig, men man flyter likevel merkbart bedre med vest. Jeg mener derfor at man bør bruke vest i tillegg. Eventuelt kan man anskaffe en liten brettseilervest eller lignende, som går an å ha under tuiliken, noe som er en stor fordel.
Hva angår isolerende egenskaper synes jeg tuiliken er veldig bra, særlig hvis man kombinerer med en neopren longjohn. å ha tørrdrakt under blir derimot noe rotete synes jeg. Med longjohnen har jeg holdt meg brukbart varm selv om jeg er en frossenpinn. Laveste temperatur jeg har prøvd så langt med dette utstyret er ca. +10 grader C.
Alt i alt er min vurdering at dette er meget bra saker. Det er naturlig at utstyr som er blitt utviklet gjennom tusen år til daglig bruk i kajakken fungerer bra. Dette merker man med Brooks-utstyret på seg. Tuilik, kamiker og padlehansker er perfekt utrustning for en padletur i dårlig vær eller kulde.
Pris og spesifikasjoner for dette utstyret finner du under ”Annet utstyr”.

Du kan også besøke Brooks' hjemmeside: http://www.brookspaddlegear.com/greenland.html
 

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.