Modeller og priser

Klassisk Grønlandsåre

Klassisk grønlandsåre

Dette er bestselgeren blant våre padleårer gjennom alle år, og ikke uten grunn! Den er god, allsidig, vakker, lett, og rimelig i pris. Den lages i prima kvistfri gran fra Hadeland, som lamineres, høvles, pusses og overflatebehandles på vårt verksted i Vestfossen. Standard lengder er 210, 215, 220, 225, 230 og 235 cm, men lages også etter spesielle mål. Vekten ligger vanligvis rundt 850 gram.
Pris:     Kr 2.290,-

Forsterket Grønlandsåre

Forsterket grønlandsåre

Er du ute etter ett vakkert smykke, eller en ekstra robust grønlandsåre, får du det her. åren er laget av kvistfri gran, som er laminert med mørk eik på kanter og ender, for ekstra slitestyrke og vakkert utseende. Ellers er målene de samme som på vår bestselger gjennom alle år, den klassiske grønlandsåre. Faste lengder er 210, 220 og 230 cm. Vekten er vanligvis rundt 950 gram. Modellen er endret - ny beskrivelse og bilde i nettbutikken.
Pris:     Kr 2.890,-

Stormåre/reserveåre

Grønlandsk stormåre

Stormåre er betegnelsen på en miniutgave av den klassiske grønlandsåren. åren er kort, med et kort skaft. Ved padling skiftes grep for hvert tak, noe som gjør vindeksponeringen minimal, og holder hendene varme. Det kan høres slitsomt ut, men fungerer bra i praksis. Mange bruker denne åren som reserveåre, siden den fint kan ligge på framdekket av en hvilken som helst havkajakk - klar til bruk om du blir sliten, til utrigger, eller om uhellet er ute og du eller noen andre mister åren. Lengden er 180, 190 eller 200 cm, og den veier vanligvis kun omkring 600 gram!
Pris:     Kr 1.980,-

Grønlandsåre spesial

Grønlandsåre spesial

Klassisk grønlandsåre leveres nå også i en eksklusiv utførsel, laminert med ulike treslag. Det brukes i hovedsak gran og svartor, to treslag med lav vekt og stor kontrast i fargen. Designet er det samme gode gamle, og vekten like lav som alltid. Standard lengder er 210, 220 og 230 cm, men lages også etter spesielle mål. Vekten ligger vanligvis rundt 850 gram. Modellen er endret - ny beskrivelse og bilder i nettbutikken.
Pris:     Kr 3.760,-

Barneåre

Barneåre

Barn som skal lære å bli gode tur- og havpadlere vil kunne ha fordel av å få en riktig tilpasset grønlandsåre som første åre. Grønlandsåren er intuitivt lett å forstå, og barna vil veldig raskt kunne lære både effektiv framdrift, styretak og støttetak. En riktig tilpasset barneåre er lite belastende for små kropper. Barna blir ikke så fort slitne og orker mer. Barneårene skal i utgangspunktet være relativt mye lenger enn voksenårer. Bladene på barneårene er veldig smale, og dette gir en åre som yter passelig med motstand i vannet, samtidig som den utfyller sin andre viktige funksjon ypperlig, nemlig funksjonen som balansestang! Ved bestilling av barneåre bruker du samme lengdemål som for voksne, og legger til ca. 40 cm. Barneårer lages i lengde 180, 190, 200, 210 og 220 cm. Vekt rundt 600 gram.
Pris:     Kr 1.980,-,-

Aleutisk padleåre

Aleut

Er du ute etter en allsidig god padleåre til turpadling, med litt annerledes utseende er dette ett godt valg. Denne åretypen kjennes fra verdens beste kajakkpadlere gjennom alle tider, befolkningen på de Aleutiske øyene i Alaska. På mange måter minner åren om de grønlandske årer i form og funksjon, men formen er ikke symmetrisk, og bladene har en vakker dobbelkonkav form, med en markert rygg. Aleut lages i lengde 210, 215, 220, 225, 230 og 235 cm. Vekten ligger rundt 900 gram.
Pris:     Kr 2.380,-

Aleut, tur

Aleut tur

Denne åren er identisk med Aleut, bortsett fra at skaftet er bøyd, slik at årebladene stikker litt framover når du padler. Bøyde padleårer kjennes fra flere steder i Arktis. Ideen er at i-settet kommer litt lenger fram under padling, og at åretaket dermed vinner litt effektivitet. åren blir mer spesialisert i forhold til effektiv framdrift. Som med alle de tradisjonelle årene belaster også denne åren kroppen minimalt. Denne åretype er virkelig noe hvis du planlegger langtur. Lengder og vekt som Aleut, klassisk.
Pris:     Kr 2.380,-

Generelt for alle årer

Laget i 100 % norsk tre i Norge, under strenge hensyn til miljø og sikkerhet.

Lav vektt.

Overflatebehandling med ren linolje.

åretuppen er forsterket med eik og klar epoksy for lang levetid.

endeforsterkning

Enden av padleåren er utsatt for slitasje. Derfor har vi fra november 2010 ende forsterkning som standard på alle åremodeller. åretuppen har en kjerne av hardved, og er behandlet med klar epoksy.

svimerke

Stemplet her er Anders Thygesens signatur. Logoen forestiller initialene AT formet som en bølge. Stemplet viser at åren er laget for hånd – Anders sin hånd!

Ekstra og bestilling

Siden hver åre lages for hånd, er det en smal sak å gjøre forandringer eller legge til detaljer, slik at åren blir om mulig ennå mer perfekt - etter kundens smak og ønske. Under finner du tilleggsvalg ved padleårebestilling. Priser for tilleggsvalg finner du i nettbutikken, der du bestiller åre.

Padleåretrekk

Beskytter åren mot støv og skitt, og beskytter bilen mot saltvannsdrypp og sand etter endt padletur. Enkelt futteral i vinrød bomull, som holder 1-2 padleårer.

åretrekk

Innfarging av treverket

Hvis du ønsker en litt mørkere farge enn den opprinnelige lyse gran. Du kan velge en beis under oljebehandlingen, med lys brunt, brunt eller mørk brunt pigment. Andre farger og varianter også, på forespørsel. På bildet ser du fargen brun.

beis

Hvit epoksy

Ved å blande pigment i epoksyforsterkningen på tuppen, får du en åre som ligner litt mer på de opprinnelige Grønlandske padleårer, som hadde beinforsterkning her.

hvit åretupp

Trykk av logo eller tekst

Ved hjelp av en printer er det nå mulig å overføre al slags sort/hvitt tekst eller tegning til tre eller andre materialer. Send en tekst- eller bildefil i rett størrelse pr. e-post, og det kan pryde padleåren din for alltid. Foto egner seg ikke, da resultatet blir litt grovt. Lakkfinish anbefales.

åretrekk

Initialer

Initialer på padleåren kan lages på mange måter. Jeg lager vanligvis bokstavene i reinsdyrhorn, og feller dem inn i treverket på padleåren. Fungerer best på forsterket Grønlandsåre på grunn av kontrasten mellom mørkt treverk og lyst horn. Lakkfinish anbefales.

initialer

Videre går det an å velge lakkfinish i stedet for standard oljebehandlet overflate, spesielle mål med mer. Gå til nettbutikken for bestilling:Gå til nettbutikk

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.