Padling

Tips og ideer

Polstring

Hvis du sitter litt løst i kajakken din, er det enkelt å polstre den trangere. Ta liggeunderlag eller annet skummateriale, brett og skjær til i passelig tykkelse. Du kan sy lag av liggeunderlag sammen med seilgarn, som du presser gjennom lagene med et flatt skrujern. Du kan binde polstringen til spantene i kajakken med strikk som på bildet. Du kan også sy lommer på sidene av sjøsokken din, som du kan legge polstringen inn i.
Saccopute

Styrefinne

Mange har vel opplevd vanskeligheter med å padle rett fram i sidevind. Det finns mange problemløsninger, men denne er ganske uovertruffen. En løs styrefinne i tre, som på bildet, løser hele problemet. Skal du padle langt i vind, setter du finnen på. Ved allsidig padling, eller ved lite vind, ligger styrefinnen på dekk. Med litt øvelse kan en padlekamerat sette på finnen ute på vannet også. Syrefaste beslag og skruer kan kjøpes hos kajakkspesialisten. Du kan også kjøpe et komplett sett med styrefinne og alt du trenger.
ferdig montert skeg
beslag

Saccopute

Her er et tips fra en dyktig konkurransepadler: sovner benene under padling? Bruk saccopute! Saccokuler kan du kjøpe hos møbelforretninger, men det billigste er trolig på et loppemarked. Sy puten rikelig stor, og ikke stapp den for full med kuler.
Saccopute

Puten på bildet måler 30 x 45 cm. Puten passer best i store kajakker, baidarka'er og liknende.

Ekstra fotstøtte

Hvis fotstøtten din ikke passer helt, eller hvis du ønsker at flere enn bare du skal få perfekt utbytte av kajakken din, kan du lett lage og sette inn en ekstra fotstøtte. På bildet ser du hvordan man ved å skjære til et trestykke på ca 50 x 20 millimeter bare kan presse fotstøtten inn mellom relingene.
Løs fotstøtte

Sykkeltralle

Har du lyst til å begrense bilbruken har du en god ide her: En sykkeltralle til kajakk, sveiset i aluminium.
Sykkeltralle

Enklere kan også gjøre det: Du kan feste en stang på bagasjebrettet på sykkelen din. Her fester du en strikk som bindes til tuppen på kajakken. Kajakken legger du opp i en kajakk- eller kanotralle, og stropper den fast. Kajakktralle kan for eksempel kjøpes hos Biltema til en billig penge.

Sjøsokksekk

Ståle Beinseth lagde denne smarte sjøsokk-sekken. To stropper sydd pě±… sjøsokken, og du kan la IKEA baggene bli hjemme!
Sjøsokksekk

Flott sak i D2

Les hele artiklen om kajakkbyggekurs fra Dagens Næringsliv her:Les her:

Kajakkbygging i USA

Ny film fra byggekurs i USA: Se her:

Kurskalender 2019

Nye kurs for 2019 her:Kurskalender

NRK omtale av sommerens padleeventyr

Dette skrev NKR om turen: Les her:

NKR hadde også denne sak om turen: Les her

Nye padleåresider!

Vi har gjort om på utvalget av padleårer, og laget en flott ny presentasjon. Les mer

Ny årebygge artikkel

årebygging fra a-å:Les her:

Artikel om kajakkbygging

Jeff Allens byggeprosjekt fra Ocean Paddler:Les her:

.